Ansikten bakom säkerhetsismerna

Turvalistit Eija, Klaus ja Minna K.

Eija och det lömska erbjudandet i sociala medier

Jag tycker inte att informationssäkerhet är någonting svårt, men jag borde kanske tänka mer på det. Det kan hända att jag är lite för slarvig när det gäller informationssäkerheten. En gång blev jag lurad i sociala medier när ett erbjudande verkade så genuint. Jag var så glad när jag tänkte att jag hade tur, men det visade sig vara en bluff. Det värsta skulle vara en identitetsstöld och därför förstör jag de ställen på pappren där det står mitt namn och min personbeteckning.

Klaus och anden i den smarta lampan

Jag vill hålla mig i framkant så vi har flera smarta enheter hemma, allt från en tv till en lampa. Ibland går informationssäkerhet och sådant över mitt förstånd, men lyckligtvis har jag börjat fundera på dem på sistone. Mitt budskap till alla är att nu är det dags att vakna upp. Om du inte är intresserad av informationssäkerheten ska du lägga av med smarta enheter!

Minna och mystifika lösenord

Jag tycker inte att informationssäkerhet är någonting svårt, men det är nog utmanande när allting nuförtiden är på nätet. Ibland är det svårt att ha koll på alla lösenord. Jag skulle ge finländarna ett sådant råd, att de ska tänka efter när de delar sina personuppgifter i nätet, till exempel i meddelandetjänster.

Turvalistit Minna R ja Maia

Maia – informationssäkerhet från barnsben

Vi har en surfplatta och telefon hemma, kanske några andra enheter också. De här sakerna känns nog ganska svåra så jag kan inte ge råd åt andra. Jag har inte hört om stora tabbar med informationssäkerheten, och jag har inte heller gjort några!

Minna K och skrämselhicka på grund av virustillbud

Några gånger har jag nästan klickat på länkar som vänner har skickat innan tanken slagit mig att de kan vara virus. Det är bra att jag annars också är så dålig på att svara på mejl från okända avsändare, så råkar jag inte öppna några virusmeddelanden. Jag är inte jätte bekymrad, men jag borde kanske ta de här sakerna lite mer på allvar. Jag skulle påminna människor att byta lösenorden och använda sunt förnuft när de klickar på länkar!

 

 

Turvalistit Essi ja Somaye